EK poules 2024

Halverwege juni is het zover, dan gaat het Europees Kampioenschap voetbal 2024 van start. Wij kunnen niet wachten, want het belooft weer een heerlijk toernooi te worden. Jij hebt ongetwijfeld ook enorm veel zin in al die EK wedstrijden, want het is toch altijd weer een feestje. De kwalificaties liggen inmiddels allemaal achter ons. De loting heeft plaatsgevonden en de indeling van de poules is bekend. Er zijn in totaal 24 deelnemers op het EK voetbal en die zijn verdeeld over zes poules.

De EK kwalificatie heeft 20 landen opgeleverd die via een loting verdeeld zijn over deze zes poules. Duitsland is als gastland automatisch gekwalificeerd en de laatste drie plekken werden eind maart ingevuld via de play-off wedstrijden plaatsvinden, waarna voetbalpoule D, E en F aangevuld werden.

Poule A indeling

De eerste poule voor het EK 2024 is degene met Duitsland erin. Gezien zij het gastland zijn, zitten ze logischerwijs in de eerste poule, omdat ze ook de openingswedstrijd spelen.

Duitsland
Schotland
Hongarije
Zwitserland

Poule B indeling

De indeling van groep B is een heftige. Hierin zien we namelijk drie grote voetballanden. Spanje en Italië spreken natuurlijk voor zich, Kroatië is een gevaarlijke tegenstander op internationale toernooien. Je zou haast medelijden met Albanië krijgen...

Spanje
Kroatië
Italië
Albanië

Poule C indeling

Eén van de favorieten voor het EK voetbal 2024 is natuurlijk Engeland en dat land vinden we in groep C terug. Samen met Denemarken en twee andere, wat minder grote voetballanden.

Engeland
Denemarken
Servië
Slovenië

Poule D indeling

Groep D is de poule waar we extra goed op gaan letten. Hierin vinden we het Nederlandse elftal dat na de kwalificatie wederom bij Frankrijk ingedeeld zit en verder bij Oostenrijk en Polen, de winnaar van de play-offs.

Frankrijk
Nederland
Oostenrijk
Polen

Poule E indeling

Onze zuiderburen zijn natuurlijk ook weer van de partij. Zij zijn ingedeeld in groep E en mochten niet klagen bij de loting.

België
Slowakije
Roemenië
Oekraïne

Poule F indeling

De laatste is groep F, waarin we onder andere het Portugal van Cristiano Ronaldo tegenkomen.


Turkije
Portugal
Tsjechië
Georgië

Wedden op EK 2024 wedstrijden?

De poules zijn behoorlijk gevarieerd als je het ons vraagt. Verschillende kleine voetballanden zitten bij elkaar wat voor leuke verrassingen in de achtste finales kan zorgen. Ook zien we grote voetballanden in groep B, wat ongetwijfeld een spektakel wordt. En wat gaat Nederland in de groepswedstrijden doen? Het EK is een toernooi dat weer alle kanten op zal gaan. Natuurlijk kan je hier bij TOTO meedoen met het voorspellen van de uitslagen.

Je kunt een wedje leggen op de finale van het toernooi, maar natuurlijk kan je ook meespelen met voorspellingen in de groepsfase, de latere rondes en meer. Hier bij TOTO bieden we je alle wedstrijden aan, zodat je mee kunt spelen met elk duel dat je interessant lijkt. Check zeker ook het speelschema om te zien wanneer welk land in actie komt. Voorspel en win!

SPEEL MEE!

Home -> Voetbal -> EK 2024 -> Poules