DuitslandPoule A

Het land dat lang als enige zeker was van deelname aan het EK 2024 is natuurlijk gastland Duitsland. In september 2018 kregen onze oosterburen de organisatie van het toernooi toegewezen. Als organiserend land hoefden de Duitsers geen kwalificatiewedstrijden te spelen en kon het vizier na het WK 2022 dus volledig op het EK van 2024. Maar uitgerekend nu het toernooi in eigen land is beleven de Duitsers misschien wel de slechtste periode uit de geschiedenis. Kan bondscoach Julian Nagelsmann met Die Mannschaft precies op tijd de vorm weer hervinden?

Kwalificatie Duitsland Europees Kampioenschap 2024

Geen kwalificatiereeks voor Duitsland dus voor het EK 2024. En dat was misschien maar goed ook. Want ondanks dat Duitsland in kwalificatiereeksen traditioneel voorbeeldig presteert - alleen in 1968 werden de voorrondes voor een EK of WK niet overleefd - hadden we weinig vertrouwen in een succesvolle Duitse kwalificatiecampagne gehad als dat nu nodig was geweest. In plaats van kwalificatiewedstrijden speelde de drievoudig Europees kampioen oefenduels, waarvan de ene na de andere verloren ging. Het zorgde voor een ware crisis. Bondscoach Hansi Flick werd ontslagen, maar onder opvolger Nagelsmann bleven de resultaten zorgwekkend. Zo werden in november nog oefenwedstrijden tegen Oostenrijk en Turkije verloren. Maar de nog altijd jonge oefenmeester lijkt het lek boven te hebben. In maart volgden overwinningen op Frankrijk en Nederland, waardoor de hoop op een goed EK in eigen land bij de Duitse supporters terug is gekeerd.

EK-wedstrijden Duitsland

Als organiserend land was Duitsland bij de loting zeker van zijn plekje. In Poule A kregen de Duitsers gezelschap van Zwitserland, Schotland en Hongarije. Aan het organiserende land uiteraard ook de eer de openingswedstrijd te spelen. Die is op vrijdag 14 juni om 21.00 uur in München tegen Schotland. De andere wedstrijden speelt Die Mannschaft in Stuttgart en Frankfurt.

Dit is het speelschema van Duitsland in Groep A van het EK 2024:

DAG / TIJD (NL)

THUIS

UIT

STAD

Vr. 14 juni 21.00

Vlag van Duitsland, deelnemer aan het EK 2024Duitsland

Vlag van Schotland, deelnemer aan het EK 2024Schotland

München

Wo. 19 juni 18.00

Vlag van Duitsland, deelnemer aan het EK 2024Duitsland

Vlag van Hongarije, deelnemer aan het EK 2024Hongarije

Stuttgart

Zo. 23 juni 21.00

Vlag van Zwitserland, deelnemer aan het EK 2024Zwitserland

Vlag van Duitsland, deelnemer aan het EK 2024Duitsland

Frankfurt

Wil je meer weten over de tegenstanders van Duitsland in Poule A? Klik dan hieronder.

BEKIJK POULE A EK 2024

Laatste prestaties op eindtoernooien

De matige resultaten in de oefenwedstrijden op weg naar het EK 2024 kunnen niet los worden gezien van de prestaties van Duitsland op de laatste grote toernooien. Na het gewonnen WK van 2014 vielen de Duitsers steeds een beetje verder terug. In 2016 werd op het EK in Frankrijk nog de halve finale bereikt. Maar twee jaar later op het wereldkampioenschap in Rusland verdween de regerend kampioen al na de groepsfase van het toneel. Op het uitgestelde EK van 2020 was Engeland in de achtste finales te sterk waarna Duitsland op het WK van 2022 opnieuw strandde in de groepsfase. Al acht jaar wacht de absolute grootmacht dus op een nieuwe plek in de kwartfinales van een groot toernooi. In eigen land moet dat komende zomer gebeuren.

Selectie Duitsland

En laten we wel zijn: daar heeft Duitsland ook absoluut het potentieel voor. Dat bleek wel in de wedstrijden in maart tegen Frankrijk en Nederland. Zoomen we in op die wedstrijden dan kunnen we de goede resultaten niet los zien van de terugkeer van Toni Kroos in Die Mannschaft. De middenvelder van Real Madrid, wereldkampioen in 2014, beëindigde na het vorige EK zijn interlandcarrière maar werd begin dit jaar door Nagelsmann overgehaald voor een rentree. Maar naast Kroos vinden we nog veel meer uitzonderlijke voetballers in de Duitse selectie. Manuel Neuer, Marc-Andre Ter Stegen, Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Ilkay Gündogan, Jamal Musiala, Florian Wirtz, Kai Havertz, Thomas Müller: het zijn stuk voor stuk klinkende namen die het Duitse volk komende zomer in vervoering moeten en kunnen brengen.

BEKIJK SELECTIE DUITSLAND

Wedden op Duitsland tijdens het EK 2024?

Ondanks de recente problemen bij Duitsland en de slechte resultaten tijdens de laatste toernooien wordt de ploeg toch gezien als een van de favorieten om het EK in eigen land te kunnen winnen. Dit heeft te maken met het thuisvoordeel en de kwaliteit van de Duitse selectie, die ondanks de slechte resultaten onverminderd hoog blijft. Op de FIFA ranglijst zijn de Duitsers door de vele verloren oefenwedstrijden afgezakt tot ver buiten de top 10, maar ze staan erom bekend tijdens eindtoernooien iets extra te kunnen, zeker met het eigen publiek erachter. Bij TOTO kun je inzetten op alle wedstrijden van Duitsland tijdens het EK 2024. Ook kun je weddenschappen afsluiten voor scores, topscorers, doelpuntenmakers en hoe ver de ploeg zal gaan komen.

Zet in en win

Home -> voetbal -> EK 2024 -> Deelnemers -> Duitsland