Speelstad Frankfurt

Speelstad Frankfurt: uniek in Duitsland én Europa

Frankfurt am Main is de vijfde grootste stad van Duitsland. Driekwart miljoen inwoners telt de stad in het zuidwesten van Duitsland, die uit de achtste eeuw stamt en waar tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk keizers gekroond werden. Tegenwoordig is Frankfurt een echte metropool en het financiële centrum van Duitsland, maar staat de stad ook bekend om een levendige culturele sector. Zo kan het dat Frankfurt vol flitsende wolkenkrabbers staat, pal naast eeuwenoud cultureel erfgoed. Niet alleen uniek in Duitsland, maar ook in Europa. Voor toeristen en bezoekers van het EK 2024 valt er genoeg te zien in Frankfurt. Rondom de vier groepswedstrijden en de achtste finale die in de stad worden gespeeld kunnen de supporters zich vermaken tussen de prachtige monumenten en in de interessante musea.

Wedstrijden Frankfurt Europees kampioenschap 2024

Frankfurt am Main werd een van de gelukkige steden waar een groepswedstrijd van het gastland gespeeld gaat worden. Duitsland speelt zijn laatste groepswedstrijd in het Deutsche Bank Park. Met Oostenrijk tegen Frankrijk wordt ook een duel uit de poule van Nederland in Frankfurt gespeeld. Oranje zelf zal geen wedstrijd in het voormalige Waldstadion spelen. Dit zijn de wedstrijden die tijdens het EK 2024 in Düsseldorf worden gespeeld:

  • 17 juni: Oostenrijk - Frankrijk

  • 20 juni: Denemarken - Engeland

  • 23 juni: Zwitserland - Duitsland

  • 26 juni: Slowakije - Roemenië

  • 1 juli: achtste finale

Deutsche Bank Park

We noemden de naam Waldstadion al even. Onder deze naam werd al in 1925 het huidige Deutsche Bank Park opgeleverd. Daarmee is het stadion het op één na oudste stadion waar tijdens het EK 2024 gespeeld gaat worden, al is er van het oorspronkelijke Waldstadion weinig meer te zien. Dat komt door de grote renovatie tussen 2002 en 2005, waarbij het oude stadion grotendeels werd afgebroken. Dat weerhoudt de fans van vaste bespeler Eintracht Frankfurt niet het stadion nog altijd bij de oude naam te noemen.

Frankfurt am Main is komende zomer voor de vierde keer speelstad tijdens een groot toernooi. Het oude Waldstadion fungeerde tijdens het WK van 1974 en het EK 1988 als decor, het Deutsche Bank Park (toen nog Commerzbank Arena) tijdens het WK van 2006. Dat toernooi was de aanleiding voor de grote verbouwing. Oranje speelde er in 2006 zijn laatste groepswedstrijd. Tegen Argentinië werd het toen 0-0. Aan het stadion is sindsdien weinig meer veranderd. Net als toen kunnen er komend toernooi rond de 50.000 toeschouwers de wedstrijden bijwonen.

Bezienswaardigheden Frankfurt

Frankfurt am Main is een stad met een lange geschiedenis en een simpele wandeling door het eeuwenoude centrum is al een onvergetelijke ervaring. Dit gebied, Römerberg geheten, staat vol pittoreske oude pakhuizen en gezellige pleinen, zoals je ze vaker aantreft in Duitse steden. Ooit was deze Altstadt de grootste van Duitsland. Een groot deel had te lijden onder de Tweede Wereldoorlog, maar het meeste is gelukkig herbouwd. In dit gebied van de stad liggen veel bezienswaardigheden. Vergaap je aan het oude stadhuis (het Römer), de verschillende kerken en stap het Goethe-Haus binnen, geboortehuis van de gelijknamige grootse schrijver. Ook een aanrader nu je in het financiële centrum van het land bent: het Geldmuseum. Hier kom je op interactieve wijze meer te weten over het gebruik van valuta.

Zoek je juist rust na alle hectiek van de EK wedstrijden op het programma in Frankfurt am Main? Bezoek dan de botanische Palmengarten, die met honderden palmsoorten en muziek een ware oase is!

Openbaar vervoer naar toernooi en stad

Als vierde grootste stad van Duitsland zit het met het openbaar vervoer in Frankfurt wel snor. Stadion Deutsche Bank Park en het centraal station van Frankfurt am Main zijn onderling goed verbonden. Met de metro, tram en bus ben je zo aan de andere kant van de stad na het bezoeken van het toernooi.

Het internationaal vliegveld Frankfurt Airport is naast een belangrijke hub ook de grootste werkgever van Duitsland. Wil je goedkoop vliegen naar het EK in deze speelstad, kies dan voor alternatief vliegveld Frankfurt-Hahn Airport. Hier vliegen budgetmaatschappijen zoals Ryanair naartoe. Ook de andere speelsteden en grote steden zijn vanaf de stad Frankfurt makkelijk te bereiken, aangezien ze rechtstreeks verbonden zijn per trein en via internationale vliegvelden.

Speel mee op TOTO tijdens het EK 2024

Of je nu naar Duitsland afreist om een wedstrijd (of meer) te bezoeken of thuisblijft: met TOTO wordt het EK extra spannend! Inzetten kan op alle wedstrijden, die in Frankfurt en alle andere speelsteden, vooraf en live, en natuurlijk zijn er nog veel meer wedopties beschikbaar.

Home -> Voetbal -> EK 2024 -> Speelsteden -> Frankfurt