Poule A

Indeling poule A

Het Europees Kampioenschap voetbal begint zoals elk ander toernooi natuurlijk met de groepsfase. Nadat de EK kwalificatie eind 2023 werd afgerond, vond er een loting plaats om de zes poules te vullen met de landen die het tegen elkaar op zullen nemen. In poule A vinden we natuurlijk gastland Duitsland, dat het opneemt tegen Schotland, Hongarije en Zwitserland. Een interessante poule, want dit zijn landen die meer dan eens wisten te verrassen!

De indeling van poule A is op basis van de loting gegaan, al was de plaatsing van Duitsland in deze groep vooraf al bekend. Doordat zij het EK voetbal organiseren, hebben zij zich niet hoeven te kwalificeren voor het toernooi. De andere drie landen waren natuurlijk tot aan 2 december - de dag waarop de loting plaatsvond - een verrassing. De indeling van poule A is voor favoriet Duitsland zeker geen slechte. De drie landen staan aanzienlijke lager genoteerd, wat onze oosterburen een goede kans geeft om een ronde verder te komen.

Poule A wedstrijdschema

De landen die in poule A zitten zullen als eerste in actie komen in de groepsfase van het EK voetbal. Duitsland komt zelfs helemaal als eerste in actie, want zij spelen de openingswedstrijd op vrijdag 14 juni. Dit is op die dag ook het enige duel. Hieronder zie je in het EK speelschema wanneer welke landen uit Poule A in actie komen:

DAG / TIJD (NL)

THUIS

UIT

STAD

Vr. 14 juni 21.00

Vlag van DuitslandDuitsland

Vlag van SchotlandSchotland

München

Za. 15 juni 15.00

Vlag van HongarijeHongarije

Vlag van ZwitserlandZwitserland

Keulen

Wo. 19 juni 18.00

Vlag van DuitslandDuitsland

Vlag van HongarijeHongarije

Stuttgart

Wo. 19 juni 21.00

Vlag van SchotlandSchotland

Vlag van ZwitserlandZwitserland

Keulen

Zo. 23 juni 21.00

Vlag van ZwitserlandZwitserland

Vlag van DuitslandDuitsland

Frankfurt

Zo. 23 juni 21.00

Vlag van SchotlandSchotland

Vlag van HongarijeHongarije

Stuttgart

Poule A voorspelling

Poule A is een leuke poule als je het ons vraagt. De Zwitsers hebben vaker laten zien een geduchte tegenstander te zijn. Duitsland is natuurlijk torenhoog favoriet, ondanks dat het niet al te lekker bij ze liep in de afgelopen maanden en Schotland... dat is altijd leuk om naar te kijken. Hongarije is erg interessant, want zo vaak doen ze niet mee. Maar wat verwachten wij nu van deze poule? Ga naar onze uitgebreide Poule A voorspelling en ontdek waar volgens ons de grootste kansen liggen!

Voorspelling Poule A

Speel mee met TOTO - Trotse Partner van het Nederlands Elftal

Of je nu naar Duitsland afreist om een wedstrijd (of meer) te bezoeken of thuisblijft: met TOTO wordt het EK extra spannend! Inzetten kan op alle wedstrijden! Vooraf, met live weddenschappen, en natuurlijk zijn er nog veel meer wedopties beschikbaar.

Wedden op EK 2024