PortugalPortugalPoule F

Portugal is een ploeg met spelers van wereldklasse waar altijd rekening mee gehouden moet worden. Zo ook tijdens het EK voetbal van 2024 in Duitsland. Met sterren als Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes en Rafael Leão in het team kunnen de Portugezen het iedere tegenstander lastig gaan maken. In 2016 wist Portugal al eens een eindtoernooi te winnen, door Frankrijk, toentertijd als gastland automatisch gekwalificeerd, te verslaan. Opvallend genoeg is Portugal maar al te bekend met dit scenario. In 2004 verloren ze namelijk zelf als gastland de finale tegen Griekenland.

Kwalificatie Portugal Europees Kampioenschap voetbal

De EK kwalificatie verliep vlekkeloos. Portugal wist zich met een perfecte score te kwalificeren, door alle tien de wedstrijden in Groep J te winnen. Daarmee wisten de Portugezen Slowakije, Luxemburg, IJsland, Bosnië-Herzegovina en Liechtenstein achter zich te laten. Uiteindelijk was kwalificatie op 13 oktober 2023 al een feit. Hiermee behoorde Portugal samen met België en Frankrijk naast het al geplaatste gastland Duitsland tot de eerste deelnemers die zeker waren van het EK. Op deze bewuste datum werd er met 3-2 gewonnen van Slowakije in Estádio do Dragão in Porto.

EK-wedstrijden Portugal

Portugal is na de loting voor het EK voetbal terug te vinden aan de achterkant van het schema, in Poule F. Hierdoor zullen ze pas op de vijfde dag van het toernooi in actie komen. Het toernooi begint voor de Portugezen met een wedstrijd tegen Tsjechië, waarna Turkije de volgende tegenstander is. De laatste wedstrijd in de groep wordt gespeeld tegen Georgië, dat zich via de play-offs als laatste bij deze groep voegde.

Dit is het speelschema van Portugal in Groep F van het EK 2024:

DAG / TIJD (NL)

THUIS

UIT

STAD

Di. 18 juni 21.00

Vlag van Portugal, deelnemer aan het EK 2024 Portugal

Vlag van Tsjechië, deelnemer aan het EK 2024 Tsjechië

Leipzig

Za. 22 juni 18.00

Vlag van Turkije, deelnemer aan het EK 2024 Turkije

Vlag van Portugal, deelnemer aan het EK 2024 Portugal

Dortmund

Wo. 26 juni 21.00

Vlag van Georgië, deelnemer aan het EK 2024 Georgië

Vlag van Portugal, deelnemer aan het EK 2024 Portugal

Gelsenkirchen

Wil je meer weten over de tegenstanders van Portugal in Poule F? Klik dan hieronder.

BEKIJK POULE F EK 2024

Laatste prestaties op eindtoernooien

In de Portugese selectie zijn steevast een aantal van de beste voetballers ter wereld terug te vinden. Niet zo gek dus dat het land vaak ver komt op eindtoernooien. Het lukte nog nooit om een WK te winnen, maar sinds 2016 is Portugal wel de trotse eigenaar van een EK titel. Hiermee werd het eerder aangehaalde nationale voetbaltrauma van 2004 eindelijk verwerkt. Tijdens de toernooien die volgden op de Europese titel van 2016 vielen de resultaten wat tegen. Op het WK van 2018 in Rusland en het uitgestelde EK van 2020 waren de achtste finales het eindstation. Daarna volgde het WK in Qatar en daar ging het iets beter, nadat in de achtste finale met maar liefst 6-1 van Zwitserland werd gewonnen. Net nu heel Portugal weer begon te geloven dat er misschien wel eens iets bijzonders zou kunnen gebeuren, werd de Selecao das Quinas in de kwartfinale verrast door het opvallend goed presterende Marokko.

Selectie Portugal EK voetbal 2024

Het lijkt erop dat het EK 2024 het laatste toernooi gaat worden voor Cristiano Ronaldo, een van de beste voetballers die de wereld ooit gekend heeft. Hij is de speler die wereldwijd de meeste interlandgoals ooit heeft gemaakt en kan dit record dus nog een stukje scherper gaan stellen in Duitsland. Tijdens het toernooi zal Ronaldo 39 jaar oud zijn en dus de hulp van zijn ploeggenoten goed kunnen gebruiken. Gelukkig heeft de ploeg met spelers als João Félix, Bernardo Silva, Bruno Fernandes en Rafael Leão genoeg andere creatieve voetballers die deze hulp kunnen bieden. Lees op de onderstaande selectie pagina alles over de kwaliteit van de Portugese selectie.

BEKIJK SELECTIE PORTUGAL

Wedden op Portugal tijdens het EK 2024?

Normaal gesproken moet het voor de Portugezen geen probleem zijn om door de groepsfase heen te komen. De meeste kenners zien een goed team als Portugal ook nog wel wat verder komen dan de achtste finale. Ben je fan van de Portugese ploeg? Dan belooft het in ieder geval een fascinerend toernooi te worden!

Bij TOTO heb je de mogelijkheid om in te zetten op groepswedstrijden van Portugal en andere landen. Het is natuurlijk ook mogelijk om allerlei andere weddenschappen af te sluiten, zoals wie de topscorer van het toernooi gaat worden, wat de uitslag per wedstrijd is en hoeveel kaarten een team gaat pakken. Kijk nu naar de pagina met sportweddenschappen bij TOTO om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn:de eindwinnaar, voorspel losse uitslagen of wed op doelpuntenmakers, kaarten en andere bijzondere gebeurtenissen tijdens wedstrijden.

Zet in en win

Home -> voetbal -> EK 2024 -> Deelnemers -> Portugal