SlowakijeSlowakijePoule E

Slowakije is de laatste jaren een vaste partij op het Europees Kampioenschap voetbal. Zo deden ze in 2016 en 2020 mee. Het beste resultaat voor Slowakije is de achtste finales, wat ze in 2016 bereikten. Iets wat ze nu natuurlijk willen overtreffen. Dit EK is Slowakije ingedeeld in groep E, wat een leuke uitdaging vormt met onder andere België als tegenstander. De Slowaken hebben voor dit toernooi een goede lichting, die onder aanvoering van bondscoach Francesco Calzona het ultieme doel moet bereiken: Europees Kampioen worden. Kom hier alles over Slowakije te weten: hoe hun kwalificatie verliep, de dagen waarop ze spelen en natuurlijk wat hun eerdere prestaties zijn. We gaan het je nu vertellen!

Kwalificatie Slowakije Europees Kampioenschap 2024

Slowakije heeft een uitstekende kwalificatie voor het Europees Kampioenschap achter de rug. Ze zaten ingedeeld in groep J en hadden enkel aan Portugal écht een grote tegenstander. Dat land heeft letterlijk elk duel gewonnen en was met 30 punten overtuigend groepswinnaar. Slowakije volgt op de tweede plaats met 22 punten. Zij hebben tien duels gespeeld tijdens de kwalificatie, waarvan ze er slechts twee hebben verloren.

Beide verliespartijen waren tegen Portugal en één keer werd er gelijkgespeeld. Dit was tijdens de eerste ronde van de kwalificatie tegen Luxemburg. Buiten dat heeft Slowakije alles gewonnen, maar het ticket voor het EK was pas op 16 november 2023 definitief binnen. Toen speelde de ploeg van Francesco Calzona tegen IJsland en werd er met 4-2 gewonnen.

EK-wedstrijden Slowakije

Slowakije is via de loting terecht gekomen in groep E. In deze poule vinden we België en Roemenië, wat twee geduchte tegenstanders zijn. Het vierde land is Oekraïne, dat zich via de play-offs voor het EK 2024 plaatste.

Dit is het speelschema van Slowakije in Groep E van het EK 2024:

DAG / TIJD (NL)

THUIS

UIT

STAD

Ma. 17 juni 18.00

Vlag van België, deelnemer aan het EK 2024België

Vlag van Slowakije, deelnemer aan het EK 2024Slowakije

Frankfurt

Vr. 21 juni 15.00

Vlag van Slowakije, deelnemer aan het EK 2024Slowakije

Vlag van Oekraïne, deelnemer aan het EK 2024Oekraïne

Düsseldorf

Wo. 26 juni 18.00

Vlag van Slowakije, deelnemer aan het EK 2024Slowakije

Vlag van Roemenië, deelnemer aan het EK 2024Roemenië

Frankfurt

Wil je meer weten over de tegenstanders van Slowakije in Poule E? Klik dan hieronder.

BEKIJK POULE E EK 2024

Laatste prestaties op eindtoernooien

Slowakije is sinds 1993 onafhankelijk van Tsjechië en hun prestaties zijn sindsdien op internationale toernooien niet al te indrukwekkend. Zo deed Slowakije mee aan het WK van 2010 in Zuid-Afrika, waarbij ze de achtste finales wisten te bereiken. Sinds 2016 zijn ze ook van de partij op het Europees Kampioenschap.

In 2016 bereikten ze ook de achtste finales, maar in 2020 zat het er na de groepsfase al op. Tot zover dus geen grote successen voor het nationale elftal van Slowakije. Toch zijn ze zeker niet helemaal zonder succes. In de tijd dat Slowakije nog bij Tsjechië hoorde, hebben ze een titel gepakt. Zo is Tsjecho-Slowakije de Europees Kampioen van 1976. In 1960 en 1980 werden ze derde op het EK. Ook is Slowakije in de periode dat ze bij Tsjechië hoorde op het WK succesvol geweest. In 1934 en 1962 wisten ze de finale van het wereldkampioenschap voetbal te bereiken. In beide gevallen werd de finale verloren, waardoor hun beste WK prestatie op de tweede plaats is blijven steken.

Selectie Slowakije

De twee grote namen van Slowakije zijn toch wel Milan Kriniar (Paris Saint-Germain) en Stanislav Lobotka (SSC Napoli). Twee spelers die in de top van Europa spelen, maar ook jongens als Tomas Suslov, Robert Mak en Ivan Schranz mogen we niet vergeten. Of wat te denken van Feyenoorder David Hancko, die op de positie van centrale verdediger speelt? Het valt te verwachten dat al deze spelers meegaan naar het EK en dat de vaste doelman Marek Rodak zal zijn.

Meer over de selectie van Slowakije lees je in ons overzicht, waar we dieper op de spelers ingaan.

BEKIJK SELECTIE SLOWAKIJE

Wedden op Slowakije tijdens het EK 2024?

Ga jij elke wedstrijd van Slowakije volgen en dat nóg wat spannender maken? Dat kan. Bij TOTO kun je wedden op alle duels die Slowakije op het EK zal spelen. Zet in op de uitslag of ga meer de diepte in en voorspel het aantal doelpunten. We bieden je een brede selectie van leuke weddenschappen.

Bekijk ons sportsbook om alle wedmogelijkheden te ontdekken. Ook kan je natuurlijk wedden op alle andere landen die meedoen aan het EK. Je vindt bij TOTO het complete aanbod. Check snel het sportsbook om te zien welke leuke wedopties er allemaal beschikbaar zijn. Zet in en win!

Zet in en win

Home -> voetbal -> EK 2024 -> Deelnemers -> Slowakije