EngelandEngelandPoule C

Bijna kwam het voetbal thuis, drie jaar geleden op het uitgestelde EK van 2020. Engeland haalde de finale, in het eigen Wembley nog wel, maar verloor na strafschoppen van Italië. Een nieuw trauma voor het voetbalgekke land, dat in het verleden al heel wat mee heeft moeten maken. In Duitsland komende zomer nieuwe ronde nieuwe kansen voor een van de talentvolste Engelse generaties. Met spelers als Harry Kane, Jude Bellingham en Phil Foden behoort Engeland tot de topfavorieten voor de Europese titel.

Kwalificatie Engeland Europees Kampioenschap 2024

Het lot bracht Engeland en Italië, de twee finalisten van het vorige EK, bij elkaar in de kwalificatiereeks voor het toernooi van 2024. Al in de eerste wedstrijd stonden de grootmachten tegenover elkaar in Napels. Engeland won, en zette daarmee de toon voor een probleemloze voorronde. Zes van de acht duels werden gewonnen, alleen tegen Oekraïne en - toen het er niet meer omging - Noord-Macedonië werd gelijkgespeeld. Ook de échte herhaling van de EK-finale, de return tegen de Italianen op Wembley, werd gewonnen. De 3-1 zege leverde Engeland het ticket naar Duitsland op.

EK-wedstrijden Engeland

Engeland werd met zes punten voorsprong op Italië groepswinnaar en verzekerde zich daarmee van Pot 1 bij de loting. Door de resultaten in andere poules dreigde ook voor Engeland even een Poule des Doods, maar met Denemarken, Slovenië en Servië had bondscoach Gareth Southgate niet te klagen. De Britten openen op zondag 16 juni in Gelsenkirchen tegen Servië. Daarna volgt de herhaling van de halve finale van het vorige EK tegen Denemarken.

Dit is het speelschema van Engeland in Groep C van het EK 2024:

DAG / TIJD (NL)

THUIS

UIT

STAD

Zo. 16 juni 21.00

Vlag van Servië, deelnemer aan het EK 2024Servië

Vlag van Engeland, deelnemer aan het EK 2024Engeland

Gelsenkirchen

Do. 20 juni 18.00

Vlag van Denemarken, deelnemer aan het EK 2024Denemarken

Vlag van Engeland, deelnemer aan het EK 2024Engeland

Frankfurt

Di. 25 juni 21.00

Vlag van Engeland, deelnemer aan het EK 2024Engeland

Vlag van Slovenië, deelnemer aan het EK 2024Slovenië

Keulen

Wil je meer weten over de tegenstanders van Engeland in Poule C? Klik dan hieronder.

BEKIJK POULE C EK 2024

Laatste prestaties op eindtoernooien

De Engelse nationale ploeg en grote toernooien: lang was het alles behalve een gelukkig huwelijk. In 1966 wonnen The Three Lions het WK in eigen land, daarna werd in meer dan vijftig jaar slechts twee keer nog de halve finales op een EK of WK gehaald: in 1990 op het WK in Italië en in 1996 op het EK in eigen land. Vaker ging Engeland gebukt onder schandalen rondom de eigen ploeg. Tot in 2018 een nieuwe generatie opstond. Engeland haalde in Rusland dan eindelijk weer eens de finale en in 2021 volgde een eerste finaleplaats sinds 1966. Ook op het WK in Qatar liet Engeland zien een meer dan goede selectie te hebben. In een kraker tegen Frankrijk grepen de Engelse maar net aan het kortste eind.

Selectie Engeland

Als gezegd begint Engeland als een van de topfavorieten aan het komende EK voetbal. Wat wil je ook met de selectie die Southgate tot zijn beschikking heeft. Vrijwel iedere speler speelt bij een club in een van de topcompetities. Sterspelers zijn Jude Bellingham (Real Madrid), Harry Kane (Bayern München), Phil Foden, John Stones en Jack Graelish (allen Manchester City). Met verder nog spelers als Trent-Alexander Arnold (Liverpool), Declan Rice, Bukayo Saka (beiden Arsenal) en Marcus Rashford (Manchester United) bij op en je weet dat de mogelijkheden van Engeland selectie eindeloos zijn.

BEKIJK SELECTIE ENGELAND

Wedden op Engeland tijdens het EK 2024?

De groepsfase overleven mag voor dit Engels elftal geen probleem zijn. Natuurlijk zal het vanaf de achtste finales lastiger kunnen worden. Maar gelet op de kwaliteit van de spelers mogen we wel iets verwachten van dit Engeland.

Bij TOTO kun je wedden op de wedstrijden van het Engelse team. Zo kun je inzetten op de uitslagen van wedstrijden, op hoeveel goals Harry Kane zal gaan maken of op de score per helft. Zet nu in op Engeland bij TOTO om het EK nog spannender te maken!

Zet in en win

Home -> voetbal -> EK 2024 -> Deelnemers -> Engeland