17.30
FC Koln
1. FC Köln

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln: statistieken Bundesliga

Komende zondag staat 1. FSV Mainz 05 tegen 1. FC Köln op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Mainz in het voordeel tegen Köln. Wat wordt de uitkomst in de MEWA ARENA?

fsv mainz fans

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een gelijkspel (0-0) in Keulen. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Bundesliga. Van deze duels won Der Karnavalsverein driemaal, de ploeg uit Keulen won er twee en drie keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Mainz het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor nul wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Köln won éénmaal, driemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln
Bundesliga
17.30, MEWA ARENA

Terugblik: Mainz wint onderlinge duels vaker dan Köln

Der Karnavalsverein en Die Geißböcke troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Bundesliga:
  • Er werden 28 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,11 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk zeventien goals. Dit is een gemiddelde van 1,89 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 56 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,22 schoten per wedstrijd. Spelers van Köln schoten het vaakst, namelijk 32 keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,44. Die Geißböcke maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

Mainz al een tijdje ongeslagen

Die 05er kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste vijf wedstrijden won de club of speelde gelijk. De vorige competitiewedstrijd speelde Mainz gelijk tegen Freiburg (1-1). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die 05er drie duels en speelden er twee gelijk. In drie van de vijf voorgaande wedstrijden hield Mainz de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats 1. FSV Mainz 05:

• scoorde 31 goals deze competitie in 30 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,03.
  • scoorde thuis negentien keer en uit twaalfmaal.
  • de spelers schoten in totaal 95 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,17 keer per wedstrijd.