18 februari 2024
14.30
NEC

Ajax - NEC: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt Ajax thuis tegen NEC in de 22e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Ajax heeft historisch het overwicht bij treffers met NEC. Kunnen de Amsterdammers dit doortrekken?

Ajax

Ajax won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Goffertstadion, met 1-2. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar viermaal tegengekomen. Ajax won drie wedstrijden en éénmaal was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Ajax op papier beter dan NEC. De ploeg van trainer Maurice Steijn won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. De ploeg van Rogier Meijer won tweemaal, verloor één duel en speelde tweemaal gelijk.

Ajax - NEC
Eredivisie
14.30, Johan Cruijff ArenA
Scheidsrechter, Bas Nijhuis

Terugblik: Ajax wint onderlinge duels vaker dan NEC

De 36-voudig landskampioen en de Nijmegenaren troffen elkaar vanaf 2018 vijf keer in de Eredivisie:
  • Er werden twaalf doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,4 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zes doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,2 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 35 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 7 schoten per wedstrijd. de Amsterdammers schoten het vaakst op doel, namelijk 28 keer.
  • Er werd één goal gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,2. De Ajacieden maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk éénmaal.

De ploeg uit Amsterdam scoort veel

De ploeg uit Amsterdam scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2,8 goals per wedstrijd. Het vorige duel verloor Ajax van Heerenveen. Het werd 2-3. De afgelopen vijf competitieduels won de 36-voudig landskampioen drie wedstrijden, verloor éénmaal en speelde één keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Ajax de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Ajax:

• maakte 49 doelpunten in 21 competitieduels, een gemiddelde van 2,33.
  • scoorde thuis 25 keer en uit 24 keer.
  • spelers schoten 99 keer op goal, gemiddeld 4,71 keer per duel.

Spelerstats Ajax:

• Brian Brobbey is de topscorer van de recordkampioen deze competitie, met dertien doelpunten.
  • Chuba Akpom scoorde driemaal met het hoofd.
  • Steven Berghuis en Brian Brobbey maakten ieder vier goals met de linkervoet.
  • Brian Brobbey scoorde achtmaal met de rechtervoet.
  • Steven Berghuis gaf acht keer een assist.