Granada CF

Barcelona - Granada CF: statistieken LaLiga

Komende zondag staat Barcelona tegen Granada CF op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Zijn de spelers van Barcelona in een betere vorm tegen Granada in Estadi Olímpic Lluís Companys?

Barcelona

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een gelijkspel (2-2) in Granada. In de afgelopen vijf LaLiga-seizoenen zijn de ploegen elkaar zesmaal tegengekomen. Iedere ploeg won tweemaal en twee wedstrijden eindigden met gelijke stand.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Barca op papier beter dan Granada. Barça won vier keer, verloor één wedstrijd en speelde nul keer gelijk. Granada won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Barcelona - Granada CF
LaLiga
21.00, Estadi Olímpic Lluís Companys
Scheidsrechter, Miguel Angel Ortiz Arias

Terugblik: clubs aan elkaar gewaagd

Barça en de spelers van Granada kwamen elkaar sinds 2018 zevenmaal tegen in de LaLiga:
  • Er vielen achttien goals, gemiddeld 2,57 doelpunten per wedstrijd.
  • Er werd in beide helften even vaak gescoord.
  • Daarnaast werd er 34 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 4,86 schoten per wedstrijd. de spelers van Barcelona schoten het vaakst op doel, namelijk 22 keer.
  • Er werden vijf goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,71. De spelers van Granada maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk driemaal.

Blaugrana scoort veel

Barcelona scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2,6 goals per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd won Barca van Deportivo Alavés met 3-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Barcelona vier duels en verloren er één In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Barca de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Barcelona:

• scoorde 47 goals deze competitie in 23 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,04.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 25 van deze goals en uit 22 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 103 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,48 keer per wedstrijd.

Spelerstats Barcelona:

• Robert Lewandowski is met negen goals de topscorer van de spelers van Barcelona in deze competitie.
  • Vitor Roque scoorde minstens twee wedstrijden achter elkaar.
  • Robert Lewandowski scoorde tweemaal met het hoofd.
  • Raphinha en Ferran Torres maakten ieder drie goals met de linkervoet.
  • Robert Lewandowski maakte zes goals met de rechtervoet.

Granada al een tijdje zonder winst

Granada heeft het moeilijk en kan de laatste vier wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Granada gelijk tegen Las Palmas. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Granada één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. Granada hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft. Kamil Piatkowski neemt de aankomende wedstrijd niet deel, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats Granada CF:

• scoorde 23 goals deze competitie in 23 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijftien van deze goals en uit acht doelpunten.