NEC

Excelsior - NEC: statistieken Eredivisie

Komende maandag staat Excelsior tegen NEC op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Zijn de Nijmegenaren in een betere vorm tegen de ploeg van Marinus Dijkhuizen in het Van Donge & De Roo Stadion?

Excelsior

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Excelsior. In het Goffertstadion won Excelsior met 3-4. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar tweemaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won NEC één keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert NEC op papier beter dan Excelsior. De club uit Nijmegen won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. De formatie van Marinus Dijkhuizen won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Excelsior - NEC
Eredivisie
6 mei 2024
20.00, Van Donge & De Roo Stadion
Scheidsrechter, Bas Nijhuis

Terugkijkend: teams opgewassen tegen elkaar

De formatie van Marinus Dijkhuizen en de Nijmegenaren troffen elkaar vanaf 2018 drie keer in de Eredivisie:
  • Er werden twaalf doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 4 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk acht doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2,67 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 22 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,33 keer per wedstrijd. Spelers van NEC schoten het vaakst, namelijk dertien keer.
  • Er werden vijf goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 1,67. NEC scoorde met vier kopballen de meeste.

De ploeg van Marinus Dijkhuizen zonder richting

De Kralingers geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Excelsior gelijk tegen Ajax (2-2). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Roodzwarten één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Excelsior de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Excelsior:

• maakte 46 doelpunten in 31 competitieduels, een gemiddelde van 1,48.
  • scoorde thuis 22 keer en uit 24 keer.
  • de spelers schoten in totaal 89 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,87 keer per wedstrijd.

Spelerstats Excelsior:

• Troy Parrott is de topscorer van de formatie van Marinus Dijkhuizen deze competitie, met acht doelpunten.
  • Lazaros Lamprou scoorde minstens twee wedstrijden achter elkaar.
  • Lazaros Lamprou maakte twee goals uit een kopbal.
  • Lance Duijvestijn en Troy Parrott scoorden ieder drie keer met de linkervoet.
  • Troy Parrott scoorde vijfmaal met de rechtervoet.