20.00
RKC
RKC Waalwijk

Excelsior - RKC Waalwijk: statistieken Eredivisie

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior thuis tegen RKC Waalwijk in de 26e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt RKC in het voordeel tegen Excelsior. Welke uitslag levert het komende duel op?

Excelsior

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een gelijkspel (2-2) in Waalwijk. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar tweemaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won RKC één keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert RKC op papier beter dan Excelsior. De ploeg uit Waalwijk won twee keer, verloor drie wedstrijden en speelde nul keer gelijk. De formatie van Marinus Dijkhuizen won niet, verloor vijf duels en speelde niet gelijk.

Excelsior - RKC Waalwijk
Eredivisie
20.00, Van Donge & De Roo Stadion
Scheidsrechter, Edwin van de Graaf

Terugblik: RKC wint onderlinge duels vaker dan Excelsior

De ploeg van Marinus Dijkhuizen en de Waalwijkers kwamen elkaar sinds 2018 driemaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden elf doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,67 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zes doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 26 keer op goal geschoten, gemiddeld 8,67 keer per wedstrijd. Spelers van RKC schoten het vaakst, namelijk zestien keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 1,33. De Waalwijkers maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk driemaal.

Verliesreeks Excelsior

De ploeg van Marinus Dijkhuizen moet het tij proberen te keren, want de ploeg verloor de laatste zes wedstrijden. Het vorige duel verloor Excelsior van AZ. Het werd 0-4. De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren de Roodzwarten alles. Excelsior hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Excelsior:

• maakte 38 doelpunten in 25 competitieduels, een gemiddelde van 1,52.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zeventien van deze goals en uit 21 doelpunten.
  • spelers schoten 69 keer op goal, gemiddeld 2,76 keer per duel.