16.45
RKC
RKC Waalwijk

FC Volendam - RKC Waalwijk: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt FC Volendam thuis tegen RKC Waalwijk in de 29e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt RKC in het voordeel tegen Volendam. Wat wordt het deze keer in het Kras Stadion?

FC Volendam

RKC won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Mandemakers Stadion, met 2-1. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar tweemaal tegengekomen. De teams hielden elkaar in evenwicht door ieder één keer te winnen.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet RKC het op papier beter: de ploeg won één keer, verloor één wedstrijd en speelde drie keer gelijk. Volendam won niet, tweemaal verloren en driemaal gelijkgespeeld.

FC Volendam - RKC Waalwijk
Eredivisie
16.45, Kras Stadion
Scheidsrechter, Serdar Gözübüyük

Terugblik: RKC wint onderlinge duels vaker dan Volendam

De ploeg van Matthias Kohler en de Waalwijkers troffen elkaar vanaf 2018 drie keer in de Eredivisie:
  • Er werden elf doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,67 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk acht doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2,67 goals per duel.
  • Daarnaast werd er dertienmaal op goal geschoten. Dit is gemiddeld 4,33 schoten per wedstrijd. de wijdbroeken schoten het vaakst op doel, namelijk acht keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,67. Volendam scoorde met twee kopballen de meeste.

De Volendammers al een tijd zonder winst

De club uit Volendam heeft het zwaar en kan de laatste twaalf duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd speelde Volendam gelijk tegen Feyenoord (0-0). De afgelopen vijf competitieduels verloor de club uit Volendam twee wedstrijden en speelde er drie gelijk. Volendam hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats FC Volendam:

• maakte 27 doelpunten in 28 competitieduels, een gemiddelde van 0,96.
  • scoorde thuis elf keer en uit zestienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 72 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,57 keer per wedstrijd.

Spelerstats FC Volendam:

• Robert Mühren is de topscorer van de ploeg van Matthias Kohler deze competitie, met zes doelpunten.
  • Benaissa Benamar en Robert Mühren scoorden ieder tweemaal met het hoofd.
  • Robert Mühren scoorde twee keer met de linkervoet.
  • Bilal Ould-Chikh gaf zevenmaal een assist.