20.30
Sheffield_United
Sheffield United

Liverpool - Sheffield United: statistieken Premier League

Aanstaande donderdag speelt Liverpool thuis tegen Sheffield United in de 31e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Liverpool heeft historisch het overwicht bij treffers met Sheffield. Kunnen The Reds dit doortrekken?

Liverpool-fans-Wembley

Liverpool won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Bramall Lane, met 0-2. In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar viermaal tegengekomen. Deze duels werden allemaal in winst omgezet door Liverpool.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Liverpool het op papier beter: de ploeg won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. Sheffield won niet, driemaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Liverpool - Sheffield United
20.30, Anfield
Scheidsrechter, Stuart Attwell

Terugblik: Liverpool wint onderlinge duels vaker dan Sheffield

De ploeg van Jürgen Klopp en de spelers uit Sheffield troffen elkaar vanaf 2018 vijf keer in de Premier League:
  • Er werden tien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk vijf doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 33 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,6 keer per wedstrijd. The Reds schoten het vaakst op doel, namelijk 24 keer.
  • Er werd één goal gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,2. The Reds maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk éénmaal.

Liverpool al een tijdje ongeslagen

De ploeg van Jürgen Klopp kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste zes duels won de club of werd er gelijk gespeeld. Liverpool boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Brighton. Het werd 2-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Reds vier duels en speelden er één gelijk. Liverpool hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Liverpool:

• scoorde 67 goals deze competitie in 29 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,31.
  • scoorde thuis 40 keer en uit 27 keer.
  • de spelers schoten in totaal 133 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,59 keer per wedstrijd.

Spelerstats Liverpool:

• Mohamed Salah is met zestien goals de topscorer van The Reds in deze competitie.
  • Luis Díaz en Darwin Núñez maakten ieder twee goals uit een kopbal.
  • Mohamed Salah scoorde dertien keer met de linkervoet.
  • Darwin Núñez maakte zeven goals met de rechtervoet.
  • Mohamed Salah gaf negen keer een assist.

De spelers uit Sheffield al een tijd zonder winst

De ploeg uit Sheffield heeft het moeilijk en kan de laatste vijf wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Sheffield gelijk tegen Fulham. Het werd 3-3. De afgelopen vijf competitieduels verloor de ploeg uit Sheffield drie wedstrijden en speelde er twee gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Sheffield de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Sheffield United:

• maakte 27 doelpunten in 29 competitieduels, een gemiddelde van 0,93.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijftien van deze goals en uit twaalf doelpunten.