18.30
Aston_Villa
Aston Villa

Luton Town - Aston Villa: statistieken Premier League

Aanstaande zaterdag speelt Luton Town thuis tegen Aston Villa in de 27e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Villa in het voordeel tegen Luton. Wat wordt de uitkomst in Kenilworth Road?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Villa. In Villa Park won Villa met 3-1.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Villa het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor twee wedstrijden en speelde nul keer gelijk. Luton won éénmaal, driemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Luton Town - Aston Villa
18.30, Kenilworth Road
Scheidsrechter, Michael Oliver

Terugblik: Villa wint onderlinge duels vaker dan Luton

De formatie van Rob Edwards en The Villians kwamen elkaar sinds 2018 éénmaal tegen in de Premier League:
  • Er werden vier doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 4 goals per duel.
  • Er werd in beide helften even vaak gescoord.
  • Daarnaast werd er vijfmaal op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5 schoten per wedstrijd. Spelers van Villa schoten het vaakst, namelijk vier keer.

Vorige ontmoetingen in de Premier League:

29-10-2023Villa
Luton
3-1

De ploeg uit Luton Town al een tijd zonder winst

De formatie van Rob Edwards heeft het moeilijk en kan de laatste vier wedstrijden geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Luton van Liverpool met 1-4. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers uit Luton één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Luton de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Luton Town:

• maakte 35 doelpunten in 25 competitieduels, een gemiddelde van 1,4.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden negentien van deze goals en uit zestien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 57 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,28 keer per wedstrijd.

Spelerstats Luton Town:

• Elijah Adebayo is met negen goals de topscorer van de spelers uit Luton in deze competitie.
  • Elijah Adebayo scoorde viermaal met het hoofd.
  • Elijah Adebayo en Carlton Morris scoorden ieder vijf keer met de rechtervoet.
  • Alfie Doughty gaf vijfmaal een assist.

Villa scoort veel

De ploeg uit Birmingham scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2,6 goals per wedstrijd. Villa boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Forest. Het werd 4-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Villians drie duels en verloren er twee Villa hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Aston Villa:

• maakte 56 doelpunten in 26 competitieduels, een gemiddelde van 2,15.