20.00
FC_Eindhoven
FC Eindhoven

NAC Breda - FC Eindhoven: statistieken Keuken Kampioen Divisie

Komende vrijdag staat NAC Breda tegen FC Eindhoven op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt NAC in het voordeel tegen Eindhoven. Welke uitslag levert het komende duel op?

nac-breda-stadion

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion won Eindhoven met 2-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar zevenmaal tegen in de Keuken Kampioen Divisie. Van deze duels won de ploeg van Peter Hyballa driemaal, de ploeg van Willem Weijs won er één en drie keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert NAC op papier beter dan Eindhoven. De ploeg van Peter Hyballa won één keer, verloor drie wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg van Willem Weijs won niet, verloor drie duels en speelde tweemaal gelijk.

NAC Breda - FC Eindhoven
20.00, Rat Verlegh Stadion

Terugblik: NAC wint onderlinge duels vaker dan Eindhoven

De ploeg uit Breda en de Eindhovenaren troffen elkaar vanaf 2018 acht keer in de Keuken Kampioen Divisie:
  • Er werden 22 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,75 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de eerste helft, namelijk dertien goals. Dit is een gemiddelde van 1,62 per wedstrijd.

De Parel van het Zuiden zonder richting

De Bredanaars geven laatste wedstrijden weinig richting. Het vorige duel speelde NAC gelijk tegen De Graafschap. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Bredanaars één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield NAC de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats NAC Breda:

• maakte 40 doelpunten in 23 competitieduels, een gemiddelde van 1,74.
  • scoorde thuis zestien keer en uit 24 keer.

Spelerstats NAC Breda:

• Dominik Janosek is met acht goals de topscorer van de Bredanaars in deze competitie.

Eindhoven al een tijdje zonder winst

De ploeg van Willem Weijs heeft het zwaar en kan de laatste vijf duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd speelde Eindhoven gelijk tegen Emmen (1-1). De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren de blauw-witten drie duels en speelden er twee gelijk. Eindhoven hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats FC Eindhoven:

• scoorde 30 goals deze competitie in 24 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,25.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden twaalf van deze goals en uit achttien doelpunten.