20.00
Vitesse

PEC Zwolle - Vitesse: statistieken Eredivisie

Komende vrijdag staat PEC Zwolle tegen Vitesse op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Vitesse lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen PEC, maar zijn de Blauwvingers in het MAC³PARK stadion in betere vorm?

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een gelijkspel (1-1) in Arnhem. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Eredivisie. Van deze wedstrijden won PEC twee keer en Vitesse won er zes.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert PEC op papier beter dan Vitesse. De club uit Zwolle won één keer, verloor één wedstrijd en speelde drie keer gelijk. De ploeg uit Arnhem won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

PEC Zwolle - Vitesse
Eredivisie
20.00, MAC³PARK stadion

Terugblik: Vitesse wint onderlinge duels vaker dan PEC

De formatie van Johnny Jansen en de Arnhemmers kwamen elkaar sinds 2018 negenmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden 27 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk zestien goals. Dit is een gemiddelde van 1,78 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 73 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 8,11 schoten per wedstrijd. de Arnhemmers schoten het vaakst op doel, namelijk 37 keer.
  • Vijfmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,56. De Arnhemmers maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

PEC al een tijdje ongeslagen

De Zwollenaren kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste drie wedstrijden won de club of speelde gelijk. Het vorige duel speelde PEC gelijk tegen AZ. Het werd 2-2. De afgelopen vijf competitieduels won de club uit Zwolle één wedstrijd, verloor éénmaal en speelde drie keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield PEC de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats PEC Zwolle:

• maakte 27 doelpunten in achttien competitieduels, een gemiddelde van 1,5.
  • scoorde thuis negen keer en uit achttienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 59 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,28 keer per wedstrijd.

Spelerstats PEC Zwolle:

• Lennart Thy is de topscorer van de formatie van Johnny Jansen deze competitie, met acht doelpunten.
  • Lennart Thy scoorde twee of meer wedstrijden achter elkaar.
  • Lennart Thy maakte twee goals uit een kopbal.
  • Younes Namli en Lennart Thy maakten ieder drie goals met de linkervoet.
  • Ferdy Druijf scoorde viermaal met de rechtervoet.
  • Odysseus Velanas gaf vijfmaal een assist.

Hollywood aan de Rijn al een tijd zonder winst

De formatie van Phillip Cocu heeft het moeilijk en kan de laatste drie wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel verloor Vitesse van Feyenoord. Het werd 1-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Arnhemmers één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. Vitesse hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Vitesse:

• maakte dertien doelpunten in achttien competitieduels, een gemiddelde van 0,72.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zes van deze goals en uit zeven doelpunten.
  • spelers schoten 59 keer op goal, gemiddeld 3,28 keer per duel.