18.30
FC_Barcelona
Barcelona

RC Celta - Barcelona: statistieken LaLiga

Aanstaande zaterdag speelt RC Celta thuis tegen Barcelona in de 25e ronde van de LaLiga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Barca in het voordeel tegen Celta. Wat wordt het deze keer in Estadio Abanca-Balaídos?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Barca. In Estadi Olímpic Lluís Companys won Barca met 3-2. In de afgelopen vijf LaLiga-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Celta drie keer, Barca won er vijf en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Barca het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Celta won éénmaal, driemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

RC Celta - Barcelona
LaLiga
18.30, Estadio Abanca-Balaídos

Terugblik: Barca wint onderlinge duels vaker dan Celta

RC Celta en de spelers van Barcelona kwamen elkaar sinds 2018 elfmaal tegen in de LaLiga:
  • Er werden 38 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,45 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk twintig doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,82 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 65 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,91 schoten per wedstrijd. de spelers van RC Celta schoten het vaakst op doel, namelijk 41 keer.
  • Vijfmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,45. De spelers van Barcelona maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

De spelers van RC Celta kleurloos

RC Celta kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Het vorige duel verloor Celta van Getafe. Het werd 2-3. De afgelopen vijf competitieduels won RC Celta één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. Celta hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats RC Celta:

• scoorde 26 goals deze competitie in 24 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,08.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden acht van deze goals en uit achttien doelpunten.
  • spelers schoten 71 keer op goal, gemiddeld 2,96 keer per duel.

Spelerstats RC Celta:

• Jørgen Strand Larsen is de topscorer van RC Celta deze competitie, met negen doelpunten.
  • Jørgen Strand Larsen scoorde twee of meer wedstrijden achter elkaar.
  • Iago Aspas scoorde driemaal met de linkervoet.
  • Jørgen Strand Larsen scoorde zes keer met de rechtervoet.