20.45
AS_Roma
AS Roma

Salernitana - AS Roma: statistieken Serie A

Aanstaande maandag speelt Salernitana thuis tegen AS Roma in de 22e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Roma in het voordeel tegen Salernitana. Welke uitslag levert het komende duel op?

Salernitana

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een remise (2-2) in Rome. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar viermaal tegengekomen. Roma won drie wedstrijden en éénmaal was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Roma op papier beter dan Salernitana. AS Roma won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. Salernitana won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Salernitana - AS Roma
Serie A
20.45, Stadio Arechi
Scheidsrechter, Marco di Bello

Terugblik: Roma wint onderlinge duels vaker dan Salernitana

Salernitana en de spelers van AS Roma kwamen elkaar sinds 2018 vijfmaal tegen in de Serie A:
  • Er vielen zestien goals, gemiddeld 3,2 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk elf goals. Dit is een gemiddelde van 2,2 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 23 keer op goal geschoten, gemiddeld 4,6 keer per wedstrijd. Spelers van Roma schoten het vaakst, namelijk achttien keer.
  • Éénmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,2. Roma scoorde met één kopbal de meeste.

Granata al een tijd zonder winst

Salernitana heeft het zwaar en kan de laatste drie duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Salernitana van Genoa met 1-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Granata één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. Salernitana hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Salernitana:

• scoorde achttien goals deze competitie in 21 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,86.
  • scoorde thuis elf keer en uit zevenmaal.
  • de spelers schoten in totaal 50 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,38 keer per wedstrijd.