Atalanta

Salernitana - Atalanta: statistieken Serie A

Komende maandag staat Salernitana tegen Atalanta op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Atalanta in het voordeel tegen Salernitana. Wat wordt het deze keer in Stadio Arechi?

Salernitana

Eerder dit seizoen won Atalanta met 4-1 in Bergamo. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar viermaal tegen in de Serie A. Van deze duels won Salernitana éénmaal, Atalanta won er twee en één keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Atalanta het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Salernitana won niet, viermaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Salernitana - Atalanta
Serie A
6 mei 2024
18.00, Stadio Arechi
Scheidsrechter, Ermanno Feliciani

Terugblik: Atalanta wint onderlinge duels vaker dan Salernitana

Salernitana en de spelers van Atalanta troffen elkaar vanaf 2018 vijf keer in de Serie A:
  • Er werden negentien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,8 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk elf goals. Dit is een gemiddelde van 2,2 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 32 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,4 keer per wedstrijd. de spelers van Atalanta schoten het vaakst op doel, namelijk negentien keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,4. Beide teams scoorden even vaak met een kopbal.

Granata al een tijd zonder winst

Salernitana heeft het moeilijk en kan de laatste zestien wedstrijden geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Salernitana van Frosinone met 0-3. De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren Granata vier duels en speelden er één gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Salernitana de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Salernitana:

• maakte 26 doelpunten in 34 competitieduels, een gemiddelde van 0,76.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijftien van deze goals en uit elf doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 81 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,38 keer per wedstrijd.

Spelerstats Salernitana:

• Antonio Candreva is de topscorer van Salernitana deze competitie, met zes doelpunten.
  • Antonio Candreva scoorde vijfmaal met de rechtervoet.
  • Antonio Candreva gaf zevenmaal een assist.