Empoli

Salernitana - Empoli: statistieken Serie A

Komende vrijdag staat Salernitana tegen Empoli op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Empoli in het voordeel tegen Salernitana. Wat wordt het deze keer in Stadio Arechi?

Salernitana

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Empoli. In Stadio Carlo Castellani won Empoli met 1-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar viermaal tegen in de Serie A. Van deze wedstrijden won Empoli twee keer en twee keer eindigden de wedstrijden in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Empoli op papier beter dan Salernitana. Empoli won één keer, verloor twee wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Salernitana won niet, verloor vier duels en speelde éénmaal gelijk.

Salernitana - Empoli
Serie A
20.45, Stadio Arechi

Terugkijkend: Empoli wint meer onderlinge duels dan Salernitana

Salernitana en de spelers van Empoli kwamen elkaar sinds 2018 vijfmaal tegen in de Serie A:
  • Er werden zestien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,2 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk acht doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,6 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 35 keer op goal geschoten, gemiddeld 7 keer per wedstrijd. Spelers van Empoli schoten het vaakst, namelijk achttien keer.
  • Tweemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,4. Empoli scoorde met twee kopballen de meeste.

Salernitana al een tijdje zonder winst

Salernitana heeft het moeilijk en kan de laatste vijf wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Salernitana gelijk tegen Torino. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitieduels verloor Salernitana vier wedstrijden en speelde er één gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Salernitana de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Salernitana:

• scoorde negentien goals deze competitie in 23 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,83.
  • scoorde thuis twaalf keer en uit zevenmaal.
  • de spelers schoten in totaal 57 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,48 keer per wedstrijd.

Spelerstats Salernitana:

• Antonio Candreva is met vijf goals de topscorer van Granata in deze competitie.
  • Antonio Candreva maakte vier goals met de rechtervoet.
  • Antonio Candreva gaf vijf keer een assist.

De spelers van Empoli al een tijd zonder verlies

Empoli speelt stabiel. De laatste drie wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. Het vorige duel speelde Empoli gelijk tegen Genoa. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Empoli één duel, verloren tweemaal en speelden twee keer gelijk. Empoli hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Empoli:

• scoorde vijftien goals deze competitie in 23 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,65.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden acht van deze goals en uit zeven doelpunten.