Genoa

Salernitana - Genoa: statistieken Serie A

Komende zondag staat Salernitana tegen Genoa op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Genoa lijkt in betere vorm tegen Salernitana, maar wie trekt er aan het langste eind in Stadio Arechi?

Salernitana

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Genoa. In Stadio Luigi Ferraris won Genoa met 1-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tweemaal tegen in de Serie A. Salernitana won één wedstrijd en éénmaal was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Genoa op papier beter dan Salernitana. Genoa won één keer, verloor nul wedstrijden en speelde vier keer gelijk. Salernitana won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Salernitana - Genoa
Serie A
18.00, Stadio Arechi
Scheidsrechter, Daniele Orsato

Terugkijkend: teams opgewassen tegen elkaar

Salernitana en de spelers van Genoa kwamen elkaar sinds 2018 driemaal tegen in de Serie A:
  • Er vielen vier goals, gemiddeld 1,33 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de eerste helft, namelijk drie goals. Dit is een gemiddelde van 1 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er twintigmaal op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,67 schoten per wedstrijd. Spelers van Genoa schoten het vaakst, namelijk dertien keer.
  • Er werd één goal gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,33. Salernitana scoorde met één kopbal de meeste.

Salernitana zonder richting

Granata geven laatste wedstrijden weinig richting. Het vorige duel verloor Salernitana van Napoli. Het werd 1-2. De afgelopen vijf competitieduels won Salernitana één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. Salernitana hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Salernitana:

• scoorde zeventien goals deze competitie in twintig wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,85.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden tien van deze goals en uit zeven doelpunten.
  • spelers schoten 49 keer op goal, gemiddeld 2,45 keer per duel.

Spelerstats Salernitana:

• Antonio Candreva is met vijf goals de topscorer van Granata in deze competitie.
  • Federico Fazio en Lorenzo Pirola maakten ieder één goal uit een kopbal.
  • Antonio Candreva scoorde viermaal met de rechtervoet.
  • Antonio Candreva gaf vijfmaal een assist.

Genoa al een tijd zonder verlies

Genoa speelt stabiel. De laatste vijf wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. Het vorige duel speelde Genoa gelijk tegen Torino. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Genoa één duel en speelden er vier gelijk. Genoa hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Genoa:

• scoorde twintig goals deze competitie in twintig wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1.
  • scoorde thuis twaalf keer en uit achtmaal.
  • spelers schoten 42 keer op goal, gemiddeld 2,1 keer per duel.