7 januari 2024
18.00
Juventus

Salernitana - Juventus: statistieken Serie A

Komende zondag staat Salernitana tegen Juventus op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Juventus in het voordeel tegen Salernitana. Wat wordt de uitkomst in Stadio Arechi?

Salernitana

De ploegen zijn elkaar dit seizoen nog niet tegengekomen, maar in vijf eerdere Serie A-seizoenen speelden ze vier keer tegen elkaar. Juventus won drie wedstrijden en éénmaal was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Juventus op papier beter dan Salernitana. De Oude Dame won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. Salernitana won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Salernitana - Juventus
Serie A
18.00, Stadio Arechi
Scheidsrechter, Marco Guida

Terugblik: Juventus wint onderlinge duels vaker dan Salernitana

Salernitana en de spelers van Juventus kwamen elkaar sinds 2018 viermaal tegen in de Serie A:
  • Er werden elf doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,75 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de eerste helft, namelijk zeven goals. Dit is een gemiddelde van 1,75 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 26 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,5 schoten per wedstrijd. Spelers van Juventus schoten het vaakst, namelijk zeventien keer.
  • Tweemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,5. Juventus scoorde met twee kopballen de meeste.

Salernitana kleurloos

Granata geven laatste wedstrijden weinig richting. Salernitana boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Hellas. Het werd 1-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Granata één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. Salernitana hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Salernitana:

• scoorde vijftien goals deze competitie in achttien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,83.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden negen van deze goals en uit zes doelpunten.
  • spelers schoten 46 keer op goal, gemiddeld 2,56 keer per duel.

Spelerstats Salernitana:

• Antonio Candreva en Boulaye Dia zijn met vier goals de topscorers van Granata in deze competitie.
  • Federico Fazio en Lorenzo Pirola maakten ieder één goal uit een kopbal.
  • Antonio Candreva en Boulaye Dia scoorden ieder één keer met de linkervoet.
  • Antonio Candreva en Boulaye Dia maakten ieder drie goals met de rechtervoet.
  • Antonio Candreva gaf vijfmaal een assist.

Juventus al een tijdje ongeslagen

De spelers van Juventus kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste dertien wedstrijden won de club of speelde gelijk. De vorige competitiewedstrijd won Juventus van Roma met 1-0. De afgelopen vijf competitieduels won de Oude Dame vier wedstrijden en speelde er één gelijk. Juventus hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Juventus:

• maakte 27 doelpunten in achttien competitieduels, een gemiddelde van 1,5.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden dertien van deze goals en uit veertien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 44 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,44 keer per wedstrijd.