15.30
Hoffenheim
TSG 1899 Hoffenheim

SC Freiburg - TSG 1899 Hoffenheim: statistieken Bundesliga

Komende zaterdag staat SC Freiburg tegen TSG 1899 Hoffenheim op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Freiburg in het voordeel tegen Hoffenheim. Welke uitslag levert het komende duel op?

sc-freiburg-fans-2

Freiburg won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in de PreZero Arena, met 1-2. In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Freiburg vijf keer, Hoffenheim won er drie en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Freiburg op papier beter dan Hoffenheim. De ploeg uit Freiburg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Hoffe won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

SC Freiburg - TSG 1899 Hoffenheim
Bundesliga
15.30, Europa-Park Stadion

Terugblik: Freiburg wint onderlinge duels vaker dan Hoffenheim

De ploeg uit Freiburg en Die Kraichgauer troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Bundesliga:
  • Er werden 36 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,27 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk negentien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,73 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 88 keer op goal geschoten, gemiddeld 8 keer per wedstrijd. Der Breisgau-Brasilianer schoten het vaakst op doel, namelijk 45 keer.
  • Er werden vijf goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,45. Freiburg scoorde met drie kopballen de meeste.

De ploeg uit Freiburg zonder richting

Der Breisgau-Brasilianer geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Freiburg gelijk tegen Union (0-0). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Der Breisgau-Brasilianer drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. In vier van de vijf voorgaande wedstrijden hield Freiburg de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats SC Freiburg:

• scoorde 21 goals deze competitie in zeventien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,24.
  • scoorde thuis dertien keer en uit achtmaal.
  • spelers schoten 55 keer op goal, gemiddeld 3,24 keer per duel.

Spelerstats SC Freiburg:

• Lucas Höler is de topscorer van de ploeg uit Freiburg deze competitie, met vijf doelpunten.
  • Lucas Höler maakte twee goals met de linkervoet.
  • Vincenzo Grifo scoorde driemaal met de rechtervoet.
  • Vincenzo Grifo gaf vijfmaal een assist.

Hoffe al een tijd zonder winst

Die Kraichgauer hebben het lastig en kunnen de laatste drie duels niet winnen. De vorige competitiewedstrijd verloor Hoffenheim van Bayern met 0-3. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Hoffenheim één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. Hoffenheim hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats TSG 1899 Hoffenheim:

• maakte 32 doelpunten in zeventien competitieduels, een gemiddelde van 1,88.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijftien van deze goals en uit zeventien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 49 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,88 keer per wedstrijd.