TSG 1899 Hoffenheim

VfL Wolfsburg - TSG 1899 Hoffenheim: statistieken Bundesliga

Komende zondag staat VfL Wolfsburg tegen TSG 1899 Hoffenheim op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Wolfsburg in het voordeel tegen Hoffenheim. Wat wordt het deze keer in de Volkswagen Arena?

vfl wolfsburg fans

Eerder dit seizoen won Hoffenheim met 3-1 in Sinsheim. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Bundesliga. Van deze duels won de ploeg uit Wolfsburg vijfmaal, Hoffe won er drie en twee keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Wolfsburg op papier beter dan Hoffenheim. De ploeg uit Wolfsburg won één keer, verloor één wedstrijd en speelde drie keer gelijk. Hoffe won niet, verloor drie duels en speelde tweemaal gelijk.

VfL Wolfsburg - TSG 1899 Hoffenheim
Bundesliga
15.30, Volkswagen Arena

Terugkijkend: Wolfsburg wint meer onderlinge duels dan Hoffenheim

De ploeg uit Wolfsburg en Die Kraichgauer troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Bundesliga:
  • Er vielen 39 goals, gemiddeld 3,55 doelpunten per wedstrijd.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk twintig doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,82 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 79 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,18 keer per wedstrijd. Die Wölfen schoten het vaakst op doel, namelijk 42 keer.
  • Vijfmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,45. Die Kraichgauer maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk driemaal.

Die Wölfen al een tijd zonder verlies

Die Wölfen kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste drie wedstrijden won de club of speelde gelijk. Het vorige duel speelde Wolfsburg gelijk tegen Köln. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die Wölfen één duel, verloren éénmaal en speelden drie keer gelijk. Wolfsburg hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats VfL Wolfsburg:

• maakte 23 doelpunten in negentien competitieduels, een gemiddelde van 1,21.
  • scoorde thuis dertien keer en uit tienmaal.
  • spelers schoten 63 keer op goal, gemiddeld 3,32 keer per duel.

Spelerstats VfL Wolfsburg:

• Jonas Wind is de topscorer van de ploeg uit Wolfsburg deze competitie, met negen doelpunten.
  • Jonas Wind maakte één goal uit een kopbal.
  • Václav Cerný scoorde tweemaal met de linkervoet.
  • Jonas Wind maakte zeven goals met de rechtervoet.

Hoffenheim al een tijdje zonder winst

De ploeg uit Hoffenheim heeft het moeilijk en kan de laatste vijf wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Hoffenheim gelijk tegen Heidenheim. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren Die Kraichgauer drie duels en speelden er twee gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Hoffenheim de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats TSG 1899 Hoffenheim:

• scoorde 35 goals deze competitie in negentien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,84.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zestien van deze goals en uit negentien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 56 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,95 keer per wedstrijd.