12.15
NEC

Vitesse - NEC: statistieken Eredivisie

Komende zondag staat Vitesse tegen NEC op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Vitesse lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen NEC, maar zijn de Nijmegenaren in de GelreDome in betere vorm?

Vitesse won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Goffertstadion, met 1-3. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar viermaal tegen in de Eredivisie. Van deze wedstrijden won Vitesse drie keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert NEC op papier beter dan Vitesse. De ploeg van Rogier Meijer won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. De formatie van Phillip Cocu won niet, verloor vier duels en speelde éénmaal gelijk.

Vitesse - NEC
Eredivisie
12.15, GelreDome
Scheidsrechter, Allard Lindhout

Terugblik: Vitesse wint onderlinge duels vaker dan NEC

De ploeg uit Arnhem en de Nijmegenaren kwamen elkaar sinds 2018 vijfmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden vijftien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk negen goals. Dit is een gemiddelde van 1,8 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 32 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,4 keer per wedstrijd. de Arnhemmers schoten het vaakst op doel, namelijk negentien keer.
  • Er werden vier goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,8. De Arnhemmers maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

Vitesse al een tijdje zonder winst

De ploeg uit Arnhem heeft het zwaar en kan de laatste vijf duels geen overwinning boeken. Het vorige duel verloor Vitesse van Sparta. Het werd 1-4. De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren de Arnhemmers vier duels en speelden er één gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Vitesse de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Vitesse:

• scoorde 22 goals deze competitie in 28 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,79.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden tien van deze goals en uit twaalf doelpunten.
  • spelers schoten 98 keer op goal, gemiddeld 3,5 keer per duel.

Spelerstats Vitesse:

• Marco van Ginkel en Million Manhoef zijn de topscorers van Hollywood aan de Rijn deze competitie, met ieder vier doelpunten.
  • Kacper Kozlowski scoorde tweemaal met het hoofd.
  • Million Manhoef scoorde viermaal met de linkervoet.
  • Carlens Arcus en Kacper Kozlowski gaven ieder vier keer een assist.