Voorspelling Frankrijk - Ierland: bewijst Mbappé Oranje een goede dienst?

Het Parc des Princes in Parijs, thuishaven van Paris St. Germain en het Franse nationale team

Voorspelling Frankrijk - Ierland: bewijst Mbappé Oranje een goede dienst?

In de groep van Oranje staan Frankrijk en Ierland donderdagavond ook tegenover elkaar. De Fransen zijn nog foutloos en lijken af te stevenen op groepswinst, Ierland moet zich na twee nederlagen richten op de tweede plaats. Voor Oranje zou winst van Frankrijk goed nieuws zijn!

Frankrijk - Ierland
EK-kwalificatie
7 september, 20.45 uur
Parc des Princes, Parijs (Fra)

Achter het voorlopig ongenaakbare Frankrijk gaan Nederland, Ierland en Griekenland uitmaken wie met het tweede rechtstreekse ticket voor het EK 2024 aan de haal gaat. Naast de groepswinnaar plaatst ook de runner-up van iedere groep zich direct voor het toernooi in Duitsland van komende zomer. Voor de Ieren is die tweede plaats vooralsnog ver weg. Ierland won alleen nog van Gibraltar en verloor thuis van Frankrijk en uit bij Griekenland. En dan wacht The Boys in Green in deze interlandperiode duels tegen Frankrijk en Nederland.

Frankrijk kan plaatsing voor het EK nauwelijks meer ontgaan. Met twaalf uit vier kunnen de tickets naar Duitsland al worden geboekt. Makkelijk ging het allemaal niet. Van Nederland werd met duidelijke cijfers gewonnen (4-0), tegen Griekenland (1-0) en Ierland (0-1) was het minder overtuigend. Ook de 0-3 bij Gibraltar was zuinig. Opmerkelijk, gezien de enorme hoeveelheid kwaliteit in de selectie van de vice-wereldkampioen. Bondscoach Didier Dechamps kan het zich voor het duel met Ierland zelfs veroorloven N’Golo Kanté en Paul Pogba niet te selecteren.

Wie uiteraard wel van de partij is, is Kylian Mbappé. De superster maakte vier van de negen Franse treffers in de kwalificatiereeks. Zet Mbappé zijn land ook tegen Ierland weer op het goede spoor?

WEDTIP

Mbappé scoort eerste doelpunt > 3.10

Waar kun je Frankrijk - Ierland zien op tv?

De EK-kwalificatiewedstrijd van Frankrijk tegen Ierland is donderdag te zien op Ziggo Sports. De aftrap in het Parc des Princes is om 20.45 uur

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?