Kwartfinales EK 2024

Nadat de achtste finales zijn gespeeld, blijven er acht ploegen over die in vier kwartfinales gaan uitmaken wie er doorgaan naar de halve finales. Dit is de fase van het toernooi waarin de beste ploegen overblijven. De kans is daarom groot dat deze kwartfinales bestaan uit een aantal krakers van wedstrijden tussen de beste ploegen van Europa. Nadat er in de groepsfase nog wel eens een wedstrijd tussen zal zitten waarin het verschil in klasse tussen tegenstanders groot is, zul je dit in deze fase van het toernooi niet meer zien gebeuren.

Speeldata en tijden kwartfinale wedstrijden

De vier kwartfinales op het EK voetbal 2024 zullen worden uitgespeeld op vrijdag 5 juli 2024 en zaterdag 6 juli 2024. Natuurlijk hopen we allemaal dat het Nederlands elftal er nog bij is in deze fase, maar makkelijk zal dat zeker niet worden. Tijdens het vorige EK waren de achtste finales immers het eindstation, nadat er van Tsjechië werd verloren. Zie hieronder het speelschema en de stadions voor de kwartfinalewedstrijden in Nederlandse tijd:

  • Vrijdag 5 juli 2024 18:00 uur Stuttgart

  • Vrijdag 5 juli 2024 21:00 uur Hamburg

  • Zaterdag 6 juli 2024 18:00 uur Düsseldorf

  • Zaterdag 6 juli 2024 21:00 uur Berlijn

Schorsingen en kaarten

Wanneer de eerste wedstrijd van de kwartfinale begint, worden eerder uitgedeelde kaarten nog niet kwijtgescholden. Dit zal na de kwartfinales wel gebeuren. Spelers die in deze wedstrijden tegen een tweede gele kaart aanlopen - waardoor ze normaal gesproken geschorst zouden worden - hoeven dus niet bang te zijn. Bij een directe rode kaart werkt dit anders. In dat geval zal deze kaart niet worden kwijtgescholden. De hoogte van de schorsing is afhankelijk van hoe zwaar de gemaakte overtreding is. De UEFA zal uiteindelijk bepalen wat voor schorsing er volgt voor de betreffende speler.

Hoe gaat het verder nadat de kwartfinales gespeeld zijn?

Als alle wedstrijden in de kwartfinales gespeeld zijn, blijven er vier winnaars over die zich mogen gaan melden voor twee halve finales. Deze worden op dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli gespeeld in München en Dortmund. De twee ploegen die na de halve finales overblijven, zullen gaan uitmaken wie het EK voetbal 2024 wint. Dit zal gebeuren tijdens de finale op zondag 14 juli in het Olympiastadion in Berlijn.

Veelgestelde vragen kwartfinales EK 2024

Waar worden de wedstrijden gespeeld?

De vier kwartfinales worden gespeeld in de MHPArena in Stuttgart, het Volksparkstadion in Hamburg, de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf en het Olympiastadion in Berlijn.

Hoeveel teams doen er mee?

Er stromen uit de poule en de achtste finales acht winnaars door, die het in de kwartfinales tegen elkaar mogen opnemen.

Wat gebeurt er met kaarten en schorsingen?

De kaarten die eerder in het toernooi zijn gegeven, zullen in deze fase nog blijven staan. Na de kwartfinales worden deze wel kwijtgescholden, op directe rode kaarten na.

Op welke dagen zijn de wedstrijden?

Tijdens dit EK zullen de kwartfinales worden gespeeld op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli, met op beide dagen een wedstrijd om 18:00 uur en een wedstrijd om 21:00 uur.

Speel mee met TOTO - Trotse Partner van het Nederlands Elftal

Of je nu naar Duitsland afreist om een wedstrijd (of meer) te bezoeken of thuisblijft: met TOTO wordt het EK extra spannend! Inzetten kan op alle wedstrijden! Vooraf, met live weddenschappen, en natuurlijk zijn er nog veel meer wedopties beschikbaar.

Wedden op EK 2024

Home -> Voetbal -> EK 2024 -> Kartfinales