De Champions League finale 2023: alles wat je moet weten

De Champions League finale is één van de grootste voetbalevenementen ter wereld. Elk jaar strijden de beste voetbalteams uit Europa in dit toernooi om de finale te bereiken en daar de prestigieuze titel van Europees kampioen op te halen. Jaar in jaar uit is het een spektakel! Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om het meeste uit dit duel te halen.

ZET IN & WIN!

Finale Champions League 2024: wanneer en waar vindt het plaats?

Dit jaar zal de eindstrijd plaatsvinden op zaterdag 1 juni 2024. De finale op het meest prestigieuze toernooi zal worden gespeeld in het Wembley Stadium in London, Engeland. Jaarlijks wordt er voor een andere locatie gekozen die neutraal is, zodat de ploegen geen uit- of thuisvoordeel hebben wat de sportiviteit ten goede komt.

Het genoemde stadion heeft een capaciteit van 90.000 toeschouwers. Ruim voldoende dus om de vele geïnteresseerden te verwelkomen en huisvesten. Met een locatie aan de rand van de stad is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Tickets voor de finale: hoe krijg je ze?

Doorgaans worden tickets voor de UEFA Champions League via de clubs die deelnemen zelf aangeboden. Er zijn echter ook tweedelijns verkopers die tickets aanbieden, eventueel in combinatie met een reis.

Belangrijk is wel dat je tickets aanschaft via erkende verkopers, gezien er geregeld valse tickets in omloop zijn. Voorkom teleurstelling en schaf niet bij onbetrouwbare of onbekende verkopers je tickets aan.

Voor de laatste informatie over tickets adviseren we je deze UEFA-website in de gaten te houden.

Hoe laat begint de finale 2024?

De Champions League finale 2024 begint om 21.00 uur. De wedstrijd gaat stipt op dit moment van start en ook begint dan de tv-uitzending. Hoewel, op televisie wordt dit zoals gebruikelijk voorafgegaan door een uitgebreide voorbeschouwing.

Bij bezoek aan de wedstrijd is het advies om ruim op tijd te zijn om de aftrap niet te missen, ook om zo zeker te zijn dat je binnenkomt. Gezien de enorme interesse en toestroom van liefhebbers, wil het weleens verkeerd lopen zoals vorig jaar te zien was in Parijs.

De Champions League live kijken: hoe doe je dat?

Er zijn verschillende manieren om de eindstrijd live te kijken. Op de Nederlandse televisie kan dit op twee manieren: bij RTL 7 en Ziggo. Beide zenders beschikken over de rechten, waarbij ze een selectie op het open net uitzenden. Sommige wedstrijden zijn enkel via Ziggo Sport Select te kijken. De finale is doorgaans openbaar beschikbaar.

De finale: tussen welke teams gaat het?

De deelnemers aan de finale van de Champions League 2023/2024 zijn nog niet bekend.