Halve finales EK 2024

Een halve finale op het EK voetbal belooft hoe dan ook een spannende wedstrijd te worden. Op dit punt zijn alleen de beste vier landenteams in Europa nog over. Deze vier winnaars van de kwartfinales zullen tijdens twee halve finales bepalen wie er een felbegeerde plaats in de finale weet te bemachtigen. Dit markeert de laatste fase van het toernooi. Een aantal van de favorieten om er op dit punt nog steeds in te zitten zijn Frankrijk, Engeland, Spanje, Duitsland en Portugal. Nederland, Italië en België worden eerder gerekend tot de outsiders, maar ook deze landen kunnen zeker voor een verrassing zorgen.

Speeldata en tijden halve finales

De twee halve finales zullen worden uitgespeeld op verschillende data. Beide wedstrijden worden gespeeld om 21:00 uur 's avonds. Of een land op de eerste of tweede avond speelt, hangt af van de resultaten in de groepsfase en het speelschema. Wel weten de landen die de kwartfinales spelen al in welke halve finale zij eventueel terecht gaan komen en in welk stadion er gespeeld gaat worden. Dit zijn de speeldata en locaties voor de halve finales van het EK 2024:

  • Dinsdag 9 juli 2024 21:00 uur München

  • Woensdag 10 juli 2024 21:00 uur Dortmund

Schorsingen en kaarten

Schorsingen en kaarten kunnen in deze fase van het speelschema een belangrijke rol gaan spelen. Teams die veel gele kaarten hebben, kunnen hierdoor immers spelers gaan missen. Voor iedere halve finale zullen de eerder getrokken kaarten echter komen te vervallen. Normaal gesproken leveren twee gele kaarten een schorsing op voor de volgende wedstrijd, maar dat is nu dus niet meer het geval. Een rode kaart kan nog altijd wel een schorsing opleveren. De hoogte hiervan zal door de UEFA worden bepaald.

De bloedstollende strijd om de finale

Tijdens de vorige editie van het EK voetbal waren de halve finales ongekend spannend. Engeland won nipt van het verrassende Denemarken en Italië had een strafschoppenserie nodig om Spanje te kunnen verslaan. Ook dit keer belooft het weer een mooie strijd te worden. In deze fase van het EK voetbal kunnen we een aantal van de beste voetballers ter wereld verwachten en zal het niveau van het spel steeds hoger worden.

Veelgestelde vragen halve finales EK voetbal

In welke stadions worden de halve finales gespeeld?

De halve finales zullen worden gespeeld in de Allianz Arena in München en het Signal Iduna Park in Dortmund.

Hoeveel wedstrijden zijn er?

Er zijn slechts twee wedstrijden in deze fase van het toernooi. De vier ploegen die na de groepsfase, achtste finale en kwartfinale nog over zijn, maken uit wie er naar de eindstrijd gaan.

Welke landen mogen we hier verwachten?

De landen die het meest voor de hand liggen om de halve finale te halen zijn Frankrijk, Engeland, Spanje, Duitsland en Portugal. Nederland, Italië en België zijn goede outsiders.

Gaan eerder gegeven kaarten meetellen?

Kaarten die eerder in het toernooi zijn gegeven worden na de kwartfinale kwijtgescholden en tellen dus niet meer mee. Dit geldt echter niet voor directe rode kaarten.

Speel mee met TOTO - Trotse Partner van het Nederlands Elftal

Of je nu naar Duitsland afreist om een wedstrijd (of meer) te bezoeken of thuisblijft: met TOTO wordt het EK extra spannend! Inzetten kan op alle wedstrijden! Vooraf, met live weddenschappen, en natuurlijk zijn er nog veel meer wedopties beschikbaar.

Wedden op EK 2024

Home -> Voetbal -> EK 2024 -> Halve Finales